07.12.2016
Zloženie cícerových krutónov
1 porcia varenej cíceru
1 polievková lyžica kokosového oleja v tekutej forme
Korenie podľa vlastnej vôle (paprika, čili, koriander, rasca, ..)
Soľ, korenie
Postup
Buď použite konzervovaný cícer alebo sušený (sušený cícer namočte cez noc, varte a nechajte vychladnúť).
Cícer rozprestrite na kúsok kuchynského papiera a vysušte, pričom šupky odstráňte. Potom spolu s olejom a korením zmiešame, rozložíme na plech a pečieme pri teplote približne 180° po dobu približne 20 - 30 minút, kým sa nezhnedne.
Po vychladení sa cícer stáva príjemným a chrumkavým.
Zloženie tekvicová polievka
20 g cibule
125g tekvica
trošku zázvoru
približne 250 - 350 ml zeleninového vývaru
1 lyžička kokosového tuku
soľ
peper a iné korenie podľa vôle (paprika, čili, koriander, rasca, ..)
Postup
Kokosový tuk zohrejte v panvici a cibuľu dusíme do "sklovita". Pridajte tekvicu a trochu opečte. Celé podlejte približne s 200 ml zeleninového vývaru a dusíme, kým tekvica nie je mäkká (približne 10 minút). Potom všetko rozmixujte - v prípade potreby pridajte viac zeleninového vývaru - a ochuťte. Pri korení buďte opatrní, pretože krutóny tiež pridávajú do polievky svojskú chuť!
Nakoniec pridajte do polievky krutóny a podávajte. Dobrú chuť!