Ražný chlieb

30.09.2019

Ingrediencie

150g
kvásku
1kg ražnej múky
6 čajových lyžičiek soli
10g mletej rasce, alebo chlebového korenia podľa chuti
1 pol. lyžica medu (nemusí byť a prísnej fáze by ani nemala byť)
1 liter vlažnej vody

Postup

Všetky prísady zmiešame vnádobe a hnetieme dôkladne až vznikne lepivé cesto. Cesto dáme do vymastenej hranatej formy (alebo vyloženej papierom na pečenie). Pri uvedenom množtve je možné že budete potrebovať dve formy. Formu naplníme zhruba do 2/3 - cesto ešte nakysne! Navlhčenými rukami alebo lyžicou uhladíme povrch a poprášime ražnou múkou. Prikryté utierkou necháme na teplom mieste odpočívať niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

Pečieme v predhriatej rúre 60 minút na 200 ° C. Na dno rúry postavíme misku s vodou.

Ešte horúci chleba vyklopíme z formy a necháme vychladnúť na mriežke.

Dobrú chuť!

Metabolic Balance

Categories