30.09.2019
Ingrediencie
120g vlašských orechov
65g kakaa
1 štipka soli
220g datlí
sekané orechy na ozdobu
Postup
Vlašské orechy rozmixujte na múčku, (malú časť nasekáme na hrubo a necháme bokom). Do orechové múčky pridajte kakao, štipku soli a dôkladne premiešajte, až je hmota všade kakaovo hnedá. Umyté, odkvapkané a vykôstkované datle nakrájajte na štvrtiny a postupne pridávávajte do kakaovej hmoty. Mixujte tak dlho, až vznikne hmota, ktorá drží pohromade. Zamiešajte do nej nasekané orechy, vyvaľkajte na silnejšiu placku (medzi potravinárskou alebo silikónovou fóliou, alebo vtlačte rukami do nízkej formy). Uchovajte v chlade a pred podávaním nakrájajte a posypte sekanými orechmi, alebo strúhanou vysoko percentuálne čokoládou.
Dobrú chuť!