Zeleninové suflé alias vajíčkové muffiny

07.11.2016

Ingrediencie

1 porcia vajec / 1 porcia zeleniny (paprika, brokolica, rajčinky, jarná cibuľka, mrkva) / soľ / červená mletá paprika / 1 jablko / štipku jedlej soli / 2 pl zeleninového vývaru

Postup

Zeleninu a jablko umyjeme, nakrájame na malé kúsky, mrkvu  a polovicu jablka môžeme aj postrúhať. Takto pripravenú zeleninu a ovocie rozložíme do malých formičiek.
Bielko oddelíme od žĺtka. Bielko vyšľaháme do tuhej peny. Žltlo vymiešame s koreninami a zeleninovým vývarom. Vyšľahané bielko vmiešame do žĺtka a pridáme jedlú soľ.
Vajíčkovou zmesou polejeme zmes vo formičkách.
Pečieme v predhriatej rúre pri nízkej teplote (80 až 95°C) cca 15 minút.
Druhú polovicu jablka nakrájame na tenké mesiačiky a servírujeme ako oblohu.
 

Tip: V 3 fáze možno k vajíčku primiešať rozpustené maslo ghí, kokosový tuk

Pri 2 vajíčkach a 120-160g zeleniny vám vyjdú 3-5 mafinov.

Dobrú chuť!

Obrázok zdroj internet Fb

Metabolic Balance

Categories